A Beverley Hills Transformation

Project Description

After living for years in an imperfect house in a great neighborhood, this family decided to tackle a whole raft of problems. They wanted to bring in lots of light, to create a new kitchen and family room that connects to the existing house, to rework the existing house to improve flow, to add a front porch and a second-floor master bedroom suite. Read more…
Avid gardeners, they have a hilly back yard with beautiful plantings. They wanted the renovated house to connect to the back yard with decks, and to have lots of views to the back yard from all the new spaces.

On the first floor, we added a new kitchen and family room to the rear of the house. These rooms have large south and east facing windows. An open floor plan allows the existing living and dining rooms to borrow light from the new rooms. The kitchen location provided a challenge we face often – how do you provide good storage in a room that has windows on two sides, and opens to rooms on the other two? With a large island, a clients’ willingness to forgo much upper cabinet storage, and careful planning, we created a functional kitchen from which you can survey the entire first floor as well as the back yard.

On the second floor, we added a master bedroom and roof deck over the first floor addition. Because the house is on a steep hill, with mature trees around, these spaces feel quite private, like they are in a tree house. A large picture window in the bedroom takes advantage of the views.

Project Details

  • Date July 27, 2014
  • Category Remodeling and Additions

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top